Er norsk ungdom late og bortskjemte?

Rotor stengte dørene sommeren 2014.

«Næringslivet har fått sydd puter under armene av et arbeidsmarked der talentene var på billigsalg. Kampen om de beste hodene tilspisses, mens norske bedriftsledere gjemmer seg bak unnskyldninger om en «bortskjemt» og «lat» generasjon unge.»

Slik innledet vi vårt tilsvar til Manpower-sjef Thor Bendik Weider. I et intervju i Aftenposten trykket den 27. juli hevdet Weider at norske unge ble skjemt bort av foreldrene. (Senere har Weider sagt at sitatet ble tatt ut av kontekst av Aftenpostens journalist.)

I det siste har det vært en omfattende debatt om den unge generasjonen. Er de egentlig late? Blir de skjemt bort? Holder de seg for gode for enkelte typer jobber? Debatten er interessant, og som spesialister på nettopp rekruttering og unge talenter ønsket vi å bidra med vårt perspektiv. Rotor ble ikke stiftet på vegne av ungdommen, men på næringslivets vegne. Globalisering, eksplosive teknologiske forandringer og store skift i media åpner for spennende muligheter i alle deler av næringslivet, også rekruttering. Her vil vi være med på å drive frem endring.

Debatt med Manpower på NRK P1

I etterkant av innlegget vårt ble vi invitert til å diskutere rekruttering og norsk ungdoms arbeidsmoral på Her og Nå (NRK P1). Med oss var Maalfrid Brath, konsernsjef i Manpower. Diskusjonen ble sendt på P1 fredag 10. august, og vi synes det ble en riktig god diskusjon som tok knekken på flere myter. Du kan høre diskusjonen over, eller ved å laste ned Her og Nå som podcast.

Rotor stengte dørene sommeren 2014.

Tags: ,

 • Bjørn Wahl

  Jeg har ihvertfall registrert meg på Manpower med akkurat de kriteriene de «mangler».. har aldri fått respons fra de.

  • http://rotor.bitballoon.com/ Even Sandvold Roland

   Interessant!

 • Shelley A. Huggins

  Samme her, Bjørn Wahl. Min erfaring med «mellommennene» i rekrutteringsprosessen har vært meget bitter. Bortkastet tid å registere seg med dem.